dimarts, 14 de maig de 2013

Repassem 2

TREBALLEM AMB GIMP 2.6

Gimp 2.6 és un programa de lliure distribució per al retoc fotogràfic. Emprant aquest eina caldrà que efectuis les següents activitats:

Activitat 1 : Quico a la platja.

A partir de les fotografies:

 +

Caldrà que facis un fotomuntatge similar a aquest i desar-lo amb el nom: quicor.psd i quicor.jpg.Finalment, caldrà que m'enviis la fotografia retocada amb format .jpg a: pvilardell@pive.es   

Activitat 2 : Recuperar fotografia antiga

1er Pas. Selecciona la imatge següent i guarda-la a una nova carpeta anomenada Repas > Fotoantiga

Ajusta el full de dibuix amb el tamany de la selección.
2on Pas. Duplica la capa tal com habitualment fas.
3er Pas. Per restaurar el marc pots seleccionar-lo amb l´eina rectangular,agafar una mostra de color (amb el comptagotes) i omplir-lo amb el pinzell o aerògraf.
4rt Pas. Abans de començar has de tenir en compte en quines zones empraràs l´eina de:
Clonar: Selecciona una part de la imatge i clona una part malmesa.
Sanejat: Selecciona una àrea de color i textura en condicions i saneja les parts malmeses.
Selecció de llaç i copia visible: Agafa mostres de parts de la foto en bon estat i copia la mostra a sobre de la part malmesa.
Gota: Et servirà per difuminar i desenfocar petites parts de la imatge.Et servirà per eliminar arrugues petites en la foto.
Consells:
  • A vegades, en fotos en blanc i negre, es recomanable passar la foto a escala de grisos. IMATGE > MODE > ESCALA DE GRISOS.
  • Pots ajudar-te dels filtres del GIMP. En especial: FILTRES > RESALTAR > SHARPEN
POSA el teu nom a l'imatge a la dreta a dalt de tot amb l'eina text del GIMP. Penja la imatge com a fotoantigar.psd i fotoantigar.jpg amb la llegenda: "imatge modificada amb eines avançades de retoc fotogràfic".
Finalment, caldrà que m'enviis la fotografia retocada amb format .jpg a: pvilardell@pive.es 

Activitat 3: Retoc avançat 

Com millorar el color dels ulls?

 http://www.youtube.com/watch?v=C02KMeeSWj4

Utilitza l'eina elipse per a seleccionar la pupila. Vés a Colors/To-Saturació avançat i juga amb el color. Aplica aquesta experiència sobre aquesta imatge:Com canviar el color del cabell?

http://www.youtube.com/watch?v=J6WPkDQtsbE

Utilitza l'eina camins per seleccionar el cabell amb compte. Despres clica a la barra d'eines sobre seleccionar a partir d'un camí. Després vés a colors i balanç de color. Ajusta la configuració segons el que desitgis. Aplica aquest efecte sobre aquesta imatge:
Com treure brillantor al rostre?

Utilitza el Selector de color para seleccionar la pell prop de la zona. Selecciona l'eina aerograf  i augmenta la escala, la opacitat Reducir - més baix significa un aspecto més natural però més necesario el pincellat - i agafa un pincell difus.

Com augmentar la blancor dels ulls?

Selecciona l'eina camins. Selecciona tot el blanc de l'ull. Després clica a la barra d'eines sobre seleccionar a partir d'un cami.. Fes clic Colores i contrast/brillantor. Ajusta tant per a augmentar la blancor porque sembli més natural. Ajusta la configuració segons el que desitgis. Aplica aquest efecte sobre aquesta imatge:Els tres fitxers me'ls hauràs d'enviar, una vegada aplicats els retocs, en format .jpg a: pvilardell@pive.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada